NOU PROJECTE: TEXTOS INTROBABLES


Al llarg dels anys, i especialment des de 1980, he anat publicant una pila de textos, i no tots són articles científics ni acadèmics: hi ha reflexions, entrevistes, inauguracions, o ressenyes de llibres. Altres són articles d’història de la química, de didàctica o de divulgació, però en publicacions de difícil accés, sigui perquè són antigues, perquè són d’àmbit molt restringit, perquè són fulletons que no han tingut difusió, i, si es troben, caldria cercar en biblioteques.

M’ha semblat oportú recopilar-los, perquè algun d’aquests textos pot tenir cert interés. He procurat només posar-hi escrits en els que hi hagi almenys una idea aprofitable. La qualitat de les reproduccions és molt variable, i en algun cas francament dolenta: en certs casos s’han hagut d’escanejar fotocòpies, i després passar-les a format pdf, i la qualitat se’n ha ressentit. L’ordenació no és temàtica, sinó cronològica.

A cada text hi ha, al començament, una contextualització de quan i per què es va escriure. També hi ha una il•lustració referida al tema, de la que en molts casos se’n indica la procedència. Hi ha textos llargs, curts i curtíssims, en català, castellà i algun en anglès. Aquests reculls es solen fer perquè als autors els sap greu que es perdin documents -que l’autor considera valuosos- però que a vegades només l’autor sap on són. La conjunció de jubilació i pandèmia ara ha propiciat fer-ho, tasca que requereix una important feina d’endreçar. No estic dient res que el lector no sàpiga, perquè ell també ha endreçat llibres, apunts, roba, objectes i tota mena d’andròmines.


A partir del dilluns 13 de setembre, i de dilluns a divendres, cada dia un Text Introbable. Ho penjaré al meu blog cmans.wordpress.com i ho anunciaré al Facebook i a Twitter.


Espero que el projecte t’interessi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: