BUS ALÍCIA

La Fundació Alícia ha dissenyat i desenvolupat un trailer-bus, que actua d’exposició mòbil de les seves activitats. És un extracte, una destil•lació, dels continguts que es poden visitar a la Fundació Alícia, de Sant Benet de Bages, absolutament recomanable.

El bus consta de quatre mòduls interactius, i d’una cuina de demostracions. Els mòduls són:
Negociant amb l’espai-temps. Es tracta de presentar la producció d’aliments com depenent del territori i de la cultura del lloc, de les necessitats de transport i de les formes de magatzemar aliments per tal de disposar-ne quan no se’n produeixen. Hi ha una pantalla interactiva on pots trobar, en una filmació d’una webcam, quina és la producció de l’hort de la Fundació Alícia el dia que vulguis.
La paella científica. Carme Ruscalleda ens ensenya com va fer la seva paella a Harvard– en una cassola, no en una paellera- i el visitant la pot comparar amb la recepta pròpia.
Mengem com vivim. Una piràmide alimentària ens recorda els principis bàsics de l’alimentació, relacionats amb l’exercici, la forma de cuinar i els hàbits d’ingesta.Tots ho sabem, però pocs ho fan bé.
Viatge interior. Descriu la ruta dels aliments a l’interior de l’organisme, i detalla els nutrients, les seves funcions, i les diferents necessitats segons l’activitat de la persona, o les seves limitacions provocades per malalties o disfuncions.

En resum, una exposició molt interessant i digna de ser visitada. La presentació va ser el divendres 16 de desembre de 2011 al bus, aparcat enfront de la Pedrera.

El bus s’anirà movent per diversos llocs de Catalunya, i es pot seguir el seu itinerari al telèfon 902109350.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: