LOS PRODUCTOS NATURALES ¡VAYA TIMO!

Dins de la col•lecció ¡Vaya Timo!, d’editorial Laetoli, J.M.Mulet , professor de biotecnologia de la Universitat Politècnica de València, publica un magnífic pamflet contra la mitificació dels productes dits naturals. En una anàlisi implacable, directa i amb llenguatge contundent, analitza l’alimentació natural, els transgènics, la medicina natural, la farmacopea natural, la llar natural i l’energia natural. I, en un capítol gairebé còmic, ens dóna regles per poder-nos convertir en un metge naturista. Si ho llegís algun, cosa improbable, s’enfadaria…

Òbviament en 139 pàgines no es pot fer una anàlisi rigorosa i seriosa del tema. El llibre, com tots els de la col•lecció, pretén ser –i a fe que ho aconsegueix- un argumentari per demostrar que els productes naturals són una creació publicitària, que són com els altres -i en algun cas pitjors perquè hi ha casos en que són més insegurs-, i que no tenen cap de les propietats que els venedors els hi atribueixen.

Llàstima que aquest llibre només el comprarem els que ja estem convençuts de tot això, i no servirà per a canviar les opinions del públic inclinat a aquest tipus de productes o teràpies. Que no pateixin els del supermercats Veritas (“Menjar de veritat“), que aquest llibre no els farà baixar les vendes. Jo, que compro a botigues que venen menjar de mentida, ho seguiré fent, em seguiré intoxicant i em moriré abans.

Per cert, trobo que els supermercats Veritas són de l’empresa Ecoveritas, fundada per la família Elías (antics propietaris de Caprabo), Carles Torrecilla (professor d’Esade), Josep Pont (propietari del grup Borges) i Joan Martí (de rellotges Berenson). Dubto que es creguin la publicitat del que venen.

Mentres s’ho creguin els clients…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: