L’ART DEL MENJAR

Aquest és el títol d’una exposició a La Pedrera, a Barcelona, i que té per títol “De la natura morta a Ferran Adrià“. Bàsicament es tracta de diferents quadres, algunes escultures i instal•lacions i videos sobre el menjar, des del segle XVII fins a l’actualitat. Molt variat: bodegons clàssics, quadres contemporanis, fotos, textos més o menys discutibles…

Penso que val la pena visitar-la per poder opinar. El que m’es m’ha interessat, des del punt de vista científic: dos vídeos. El primer, de Sam Taylor Wood i denominat Still Life (Natura morta) Dura 3 min 18 s i es tracta d’una filmació a càmera ultrarapida sobre la degradació d’un cistell de fruites al llarg del temps. Fa pensar…

L’altre video és d’Ori Gersht. Té per títol Pomegranate (Magrana) Dura 56 s, i és una filmació a càmera ultralenta, sobre el procés d’una magrana suspesa per un cordill i a la que se li dispara un tret.

Els dos videos són enllaçats de YouTube.

L’exposició és gratuïta, i tanca el 26 de juny. De dilluns a diumenge de 10 a 20. Passeig de Gràcia 92, Barcelona.

Mona Hatoum, Great Divide, 2002.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: