ESTRUCTURES BASCHET

Bernard (1917) i François (1920) Baschet són dos germans francesos, enginyer i escultor, respectivamennt, que s’han dedicat a la creació d’escultures sonores i d’instruments musicals novedosos, fets amb materials diversos: vidre, acer, alumini, plàstics, corrents d’aigua i altres materials. Alguns instruments són relativament clàssics, com per exemple la guitarra inflable, amb una caixa de ressonància feta amb un coixí de càmping. Altres instruments no tenen res a veure amb els preexistents, com el cristall Baschet.

A mi m’ho va explicar el professor Miquel Calvet, de l’IES Castellar, de Castellar del Vallès, que ha fet exposicions amb ells i ha fet treballar als seus alumnes les estructures sonores Baschet.

Actualment hi ha una exposició dels instruments – escultures dels germans Baschet al Museu de la Música de l’Auditori de Barcelona. A la planta baixa de l’auditori n’hi ha una mostra, reproduida aquí. És el Crapaud (el gripau), on dues boletes de vidre topen amb les varetes de metall de l’estructura, i el so que produeixen és amplificat per les làmines metàl•liques de l’entorn.

L’exposició es pot veure fins al desembre de 2011.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: