HAMBURGUESES HALAL

Als diaris d’avui 22-8-10 s’explica que la cadena belga de restaurants de menjar ràpid Quick vol instal·lar diversos restaurants a França on només es serveixin hamburgueses halal, és a dir, amb carn d’animals sacrificats de cara a la Meca i per dessagnament tallant les jugulars, i perdó per la nota gore.
Hi ha dos models bàsics de relació interètnica, el model francès d’integració (o de pretesa integració) de l’ètnia minoritària en la majoritària, i que és basat en la igualtat, i el model anglosaxó basat en la llibertat (o pretesa llibertat), i que genera inevitablement ghettos o barris separats per ètnies (quo’que ça soit). Amb aquesta iniciativa dels restaurants Quick estem assistint a un pas per anar des del model francès cap a l’anglosaxó.
Fa uns anys vaig escriure alguna cosa sobre això, relacionant les emulsions i les societats multiètniques. Si hi estas interessat, pots consultar l’enllaç següent: “Emulsions socials“, o “Emulsiones sociales“.

Les analogies implícites al dibuix s’expliquen a l’article indicat. En tot cas, penso que no anem bé. Ni a França ni aquí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: