EXTINTOR AUTOALUSIU

En una recent estada de vacances a Croàcia vaig visitar el Museu de la Tècnica de Zagreb. Un museu hereu de les formes de fer i de presentar de l’època comunista, sòlidament estructurat, molt seriós, sense cap detall que fes amable la visita. Col·leccions de màquines i màquines. Podriem dir que és un museu interessant per a les persones ja interessades a les matèries que s’hi tracten, però amb molt poca capacitat de crear vocacions en la tècnica. Només un parell de sales són modernes: la dedicada al físic Nikola Tesla, una figura destacadíssima en electromagnetisme aplicat a la generació d’electricitat; i una sala dedicada a apicultura.
Si en parlo aquí és perquè una de les sales està dedicada a l’extinció d’incendis. Cascos i cascos de bombers, extintors de totes les classes, mànegues, unions, ràcords i toveres, bombes manuals i mecàniques… Estava bé i era força exhaustiva, fins al que jo conec d’aquests temes.
A tot el museu hi havia extintors i, lògicament, també a la sala d’extinció d’incendis. Però, per no confondre els d’exposició i els de servei, hi han hagut de posar un cartell: és un extintor autoalusiu.

One Response to EXTINTOR AUTOALUSIU

  1. aturatmalfactor ha dit:

    nije eksponat vol dir alguna cosa com “no presentació”, o “no exposició”, per si algú ho vol buscar al google translator croat-català…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: