ALS URINARIS DE L’AUDITORI DE BARCELONA

Rajoletes dels lavabos de l'Auditori de Barcelona

Cada cop que vaig als lavabos de l’auditori de Barcelona – avui, per exemple- faig una pràctica de física. Quan ets als urinaris masculins i, mentres procedeixes, vas contemplant la paret, pots fer pràctiques de visió en 3D. Probablement el lector recorda aquells llibres que cap al 1995 van proliferar, i del que en reprodueixo una portada. Permeten veure imatges en 3D si ets capaç de mirar-ho adequadament, fent que els ulls mirin més enllà del full de paper. Doncs bé. Les parets dels lavabos de l’auditori són fetes de rajoletes de 2X2 cm , totes iguals. La distància a la que estàs mentres uses de forma estandar l’urinari de senyors és tal que, si mires la pared amb un cert desenfocament, de manera que no et centres a la mateixa rajoleta amb els dos ulls, arribes a poder veure una imatge tridimensional. L’efecte és tal que el brollador de l’aigua, clavat a la paret, sembla que floti en l’aire, mentres tu veus la paret uns quants centímetres més enllà. Fascinant.

Un primer avís: no convé estar-se massa estona intentant l’experiment. Per tal d’evitar sospites, s’ha de poder apreciar en deu-quinze segons, cosa que és totalment factible. Un segon avís: als lavabos de senyores hi ha el mateix tipus de revestiment a les parets, i per tant l’observació és també possible. Però imagino que és una mica més difícil de justificar que et trobin contemplant la paret -buida- amb ulls estràbics.

L’imatge Magic Eye II es pot veure en 3D si l’amplies fins ocupar tota la pantalla del monitor i la mires a uns 40 cm de distància. Hi hauries de veure, en silueta i en falsos colors, un animal.

4 Responses to ALS URINARIS DE L’AUDITORI DE BARCELONA

 1. I no és una mica perillós mirar fixament la paret, en comptes de dirigir la mirada més avall?

 2. cmans ha dit:

  Si cap avall hi hagués alguna cosa interessant…

  Hi ha urinaris masculins, a Dinamarca, Suècia, o Alemanya, on a la ceràmica hi ha pintada una mosca. Per distreure’s…

 3. jordimp ha dit:

  Sempre he pensat que la mosca dibuixada a la ceràmica no és per distreure l’usuari, sinó per evitar que una de real s’acosti a la zona humida, cas que volés pels voltants i li interessés, veient que ja està “ocupada”. Té sentit això?

 4. cmans ha dit:

  Hi ha una explicació detallada de les mosques als urinaris a l’enllaç http://www.soitu.es/participacion/2009/05/14/u/juanlusanchez_1242292606.html . I aquí hi ha el fabricant: http://www.urinalfly.com/ Tot és tema de recerca.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: