VERITAS. VERITAT?

Avui 9-5-10 La Vanguardia tenia un encartable publicitari de la cadena de supermercats Veritas. A sota del nom, l’eslogan “Menjar de veritat”.

Suposo que l’eslogan és per informar als possibles clients que determinades substàncies que venen són també de menjar: kamut, seità, gomashio… Són comestibles, efectivament. Son menjar, de veritat.

Sarcasmes a part, penso que afirmar que una cadena de supermercats té menjar “de veritat” és donar a entendre que l’altre menjar és “de mentida”. I això sap greu pel que té de deseducador per al consumidor. El problema de l’alimentació al nostre primer món no és de si el menjar és “ecològic” o no, sinó el de les dietes inadequades i hipercalòriques, menjant i bevent a totes hores i a tot arreu.

I pel que fa a les característiques nutricionals del menjar “ecològic”, experts en qui confio afirmen que no hi ha diferències significatives entre aliments d’un tipus i de l’altre, i en tot cas es pot seguir una dieta adequada amb els eliments convencionals, com la gran majoria de la població fa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: