la truita cremada

Per què en unes paelles s’hi enganxen les truites i en altres no?
Per què esquitxa la salsa de tomàquet quan la preparem?
Com és un flam per dintre?
Quina és la composició química de Barcelona?
Quina és la millor manera de refredar l’arròs bullit?
Quina és la manera més científica de lligar?
Saps com renten les camises a Mumbai?
Què és més natural, un pernil o un litre d’àcid sulfúric?
Com podries identificar un químic fent-li una sola pregunta?
Podem fer glaçons salats?
Saps què és l’entropologia?

En aquest llibre trobaràs les respostes a aquestes i a altres preguntes, no menys transcendentals. En vint-i-quatre capítols potser aclariràs conceptes que ja t’havien explicat però que no havies acabat d’entendre, potser aprendràs coses que ni t’imaginaves, i potser alguna vegada somriuràs una mica, com potser fas ara. I potser també et miraràs la química, la ciència, amb uns ulls diferents.

No cal ser químic per llegir el llibre. Si ho ets, ho entendràs tot. Si n’has estudiat, ho entendràs quasi tot, i si no n’has estudiat mai, jo crec que també t’agradarà, però t’hauràs de saltar alguns trossets.

Existeix edició en castellà

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: